Wątek: e5573cs-322 problem z LTE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
  1. #1

    e5573cs-322 problem z LTE

    Witam,
    Posiadam router e5573cs-322. Niestety odbiera on w Trynidadzie w sieci bmobile tylko 2g, podczas gdy moj telefon na tej samej karcie odbiera LTe. Skontaktowalem się z Huwawei, nastepnie z Play. Konsultant Play polecił mi poszukanie podobnego problemu na forach, jednak nie znalazlem takiej informacji. Dlatego tez zakładam ten wątek. Zalaczam screeny rozmowy z Huawei. Może ktoś spotkał się z takim problemem? Jestem mocno poirytowany i rozważam reklamacje. Jednak bede mógł to zrobic po powrocie do domu a router jest mi teraz potrzebny.

    Pozdrawiam serdecznie.

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20191202_104001.jpg
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	25.2 KB
ID:	7957

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20191202_104038.jpg
Wyświetleń:	5
Rozmiar:	32.0 KB
ID:	7958

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20191202_104140.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	37.0 KB
ID:	7959

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20191202_104223.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	32.5 KB
ID:	7960
    Ostatnio edytowane przez dlugooopis ; 02-12-2019 o 16:22

  2. #2
    Moderator - jahu Hardcore Player Awatar jahu
    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    44,836
    Próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne routera?
    >>> Pojawił się problem na forum? Pisz śmiało: <<<

  3. #3
    Router nie wspiera Lte: 1700MHz, 1900MHz. Jest chyba jeszcze 2100MHz ale pewnie zasięgu nie łapiesz.

  4. #4
    Cytat Zamieszczone przez jahu Zobacz posta
    Próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne routera?
    Próbowałem, nie ma różnicy.

  5. #5
    Cytat Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
    Router nie wspiera Lte: 1700MHz, 1900MHz. Jest chyba jeszcze 2100MHz ale pewnie zasięgu nie łapiesz.
    To wszystko jasne. Bmobile wykorzystuje 1900MHz i 2500 do LTE. Natomiast 2G i 3G 850 i 1900MHz. Co ciekawe mi odbiera tylko 2G chociaz teoretycznie 3G powinno działać. Tak czy inaczej zostałem wprowadzony w błąd i mam bezużyteczny router.

    Pozdrawiam Serdecznie.

  6. #6
    Hardcore Player
    Dołączył
    Apr 2014
    Skąd
    z lokalizacji
    Posty
    5,450
    Byc może na miejscu masz technologię i pasmo LTE których nie wspiera ten router. Z opisu producenta (wersja nie brandowana):
    4G LTE Band: FDD Band 1/3/5/7/8/20 ( LTE FDD 800/850/900/1800/2100/2600), 3G: WCDMA Band 850/900/2100MHz. Inne wersje urządzenia wspierają też LTE-TDD na pasmach 38/39/40/41.
    Być może Twój telefon ma wsparcie dla technologii LTE która występuje tam na miejscu. Reklamacja nic nie da jeżeli router ma specyfikację zgodną z tym co jest podane na stronie Play a zagranicznych sieci nie musi obsługiwać.

    - - - Updated - - -

    @up: nie widziałem postu wyżej ale to by się zgadzało.
    Ostatnio edytowane przez bst01 ; 03-12-2019 o 14:20

  7. #7
    Cytat Zamieszczone przez bst01 Zobacz posta
    Byc może na miejscu masz technologię i pasmo LTE których nie wspiera ten router. Z opisu producenta (wersja nie brandowana):
    4G LTE Band: FDD Band 1/3/5/7/8/20 ( LTE FDD 800/850/900/1800/2100/2600), 3G: WCDMA Band 850/900/2100MHz. Inne wersje urządzenia wspierają też LTE-TDD na pasmach 38/39/40/41.
    Być może Twój telefon ma wsparcie dla technologii LTE która występuje tam na miejscu. Reklamacja nic nie da jeżeli router ma specyfikację zgodną z tym co jest podane na stronie Play a zagranicznych sieci nie musi obsługiwać.

    - - - Updated - - -

    @up: nie widziałem postu wyżej ale to by się zgadzało.
    Hmm jeśli reklamacja nie przejdzie, oznacza to, że sprzedawca może nas oszukiwać jak chce, a my nic nie możemy zrobić. Sprowadza się to do zasady żeby nigdy nie ufać obsłudze, a wszystko sprawdzać samemu. Ostatecznie wciśnięto mi routerLTE który miał działać w Trynidadzie (pytałem dokładnie o ten kraj), a jest bezużyteczny. Zakładam, że wynika to bardziej z niedoinformowania sprzedawcy niz jego złej woli...

    Tak czy inaczej router powinien działać na częstotliwości 850mhz... Także to pozostaje zagadka. Chyba, ze to kwestia brandowania?

  8. #8
    Mam podobny problem na innym modemie dobrze działa 3G prędkości są ok, więc czeka cię wymiana modemu jak mnie

  9. #9
    Hardcore Player
    Dołączył
    Apr 2014
    Skąd
    z lokalizacji
    Posty
    5,450
    @dlugooopis: ja nie zakładam złej woli sprzedawcy tylko raczej chęć sprzedania Tobie tego routera. Nie oczekiwałbym od sprzedawcy porady jakie standardy LTE obowiązują w Ameryce Płd, jak sam napisałeś trzeba samemu poszukać.

    Myślę że to Ty popełniłeś błąd kupując na tak daleką podróz brandowany router polskiego operatora. Ja bez sprawdzania bym przyjął że nie będzie on działał w innym regionie gdzie obowiązuja odmienne standardy. Natomiast zgadza się że może był tańszy niż wersja globalna Huawei-a.
    Ostatnio edytowane przez bst01 ; 03-12-2019 o 19:08

  10. #10
    A telefon to pewnie jakiś flagowiec?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •