Wątek: Play Now TV na TV BOX (błędy, sugestie)

Strona 2 z 35 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 350
  1. #11
    Cytat Zamieszczone przez craces Zobacz posta
    Zgodnie z tym co zapowiadał operator 0zł na 6mc, póżniej 35zł. Możliwość rezygnacji bez konsekwencji w ciągu pierwszych 6mc
    Cześć wszystkim! W moim przypadku 20 zł (klient Play).

    Jeżeli chodzi o kanały z telewizji naziemnej, zauważyłem że na liście nie mam niektórych kanałów. Jednocześnie brakujące kanały działają na tej samej antenie z innym dekoderem. Jest to o tyle dziwne, że sprawa dotyczy kanałów z tego samego MUX-a. W tym momencie do głowy przychodzi mi kanał Metro i TVP Sport HD. Jeden i drugi znajduje się na MUX8, ale ja na liście mam tylko TVP Sport HD.

    Kolejna sprawa to dostęp do plików wideo (lub jakichkolwiek innych) z pendriva. Pendrive jest wykrywany. Urządzenie zasugerowało sformatowanie pod boxa, co uczyniłem. Mimo to, nie mam możliwości dostania się do pendriva w jakikolwiek sposób, a tym samym uruchomienia plików wideo, które się na nim znajdują. Mam dostęp tylko do pamięci wewnętrznej.
    Ostatnio edytowane przez Mopatis ; 24-02-2019 o 13:51

  2. #12
    Hardcore Player Awatar jerzy.zach
    Dołączył
    Jul 2015
    Posty
    4,528
    Cytat Zamieszczone przez Mopatis Zobacz posta
    Cześć wszystkim! W moim przypadku 20 zł (klient Play).

    Jeżeli chodzi o kanały z telewizji naziemnej, zauważyłem że na liście nie mam niektórych kanałów. Jednocześnie brakujące kanały działają na tej samej antenie z innym dekoderem. Jest to o tyle dziwne, że sprawa dotyczy kanałów z tego samego MUX-a. W tym momencie do głowy przychodzi mi kanał Metro i TVP Sport HD. Jeden i drugi znajduje się na MUX8, ale ja na liście mam tylko TVP Sport HD.

    Kolejna sprawa to dostęp do plików wideo (lub jakichkolwiek innych) z pendriva. Pendrive jest wykrywany. Urządzenie zasugerowało sformatowanie pod boxa, co uczyniłem. Mimo to, nie mam możliwości dostania się do pendriva w jakikolwiek sposób, a tym samym uruchomienia plików wideo, które się na nim znajdują. Mam dostęp tylko do pamięci wewnętrznej.
    Może masz za mały pendriver i nie zainstalował sie jakiś wewnetrzny pakiet box-a

    - - - Updated - - -

    Dlaczego nie ma podstawowych kanałów telewizyjnych w tym boxie?

  3. #13
    Hardcore Player
    Dołączył
    Apr 2014
    Skąd
    z lokalizacji
    Posty
    5,353
    Chodzi Tobie o kanały NTC polskich nadawców, czyli TVN, Polsat i TVP ? Ponieważ przewidziano dla nich dostęp z anteny lub kablówki.
    Dla mnie istotna wada jeżeli to ma byc box do tv internetowej a tu trzeba korzystać jeszcze z dodatkowych źródeł.

    1. Odbiór NTC z anteny jest w wielu miejscach problematyczny a w miastach generalnie jest zakaz montażu własnej anteny zewnętrzej (więc na co komu nadajniki telewizyjne, chyba nikt nie pomyślał),
    2. W miastach generalnie korzysta sie z kanałów NTC przez wykupiony najtańszy pakiet kablówki, a więc bezpłatną telewizję ogląda się za opłatą. Paradoks taki o którym nikt wcześniej nie pomyślał (albo przeciwnie, bardzo dobrze pomyślał :))
    Tak czy siak, żeby oglądać krajową TVP trzeba mieć jeszcze drugiego dostawcę bo oferta Play TV Netbox do tego nie wystarczy.

  4. #14
    Hardcore Player Awatar jerzy.zach
    Dołączył
    Jul 2015
    Posty
    4,528
    Cytat Zamieszczone przez bst01 Zobacz posta
    Chodzi Tobie o kanały NTC polskich nadawców, czyli TVN, Polsat i TVP ? Ponieważ przewidziano dla nich dostęp z anteny lub kablówki.
    Dla mnie istotna wada jeżeli to ma byc box do tv internetowej a tu trzeba korzystać jeszcze z dodatkowych źródeł.

    1. Odbiór NTC z anteny jest w wielu miejscach problematyczny a w miastach generalnie jest zakaz montażu własnej anteny zewnętrzej (więc na co komu nadajniki telewizyjne, chyba nikt nie pomyślał),
    2. W miastach generalnie korzysta sie z kanałów NTC przez wykupiony najtańszy pakiet kablówki, a więc bezpłatną telewizję ogląda się za opłatą. Paradoks taki o którym nikt wcześniej nie pomyślał (albo przeciwnie, bardzo dobrze pomyślał )
    Tak czy siak, żeby oglądać krajową TVP trzeba mieć jeszcze drugiego dostawcę bo oferta Play TV Netbox do tego nie wystarczy.
    wejdz tu :https://pilot.wp.pl/tv i zobacz, działa na dowolnej komórce, pc, telewizorze, logujemy się przez facebook, i mamy wiele za free, a więcej to płacimy, i box nie potrzebny.
    więc oferta play jest bardzo słaba.
    Ostatnio edytowane przez jerzy.zach ; 24-02-2019 o 15:34

  5. #15
    Jeszcze z błędów...

    Wyszukiwanie nie działa do końca tak jak powinno (przynajmniej bazy Netflixa spoza poziomu aplikacji Netflix). Mimo poprawnych nazw, część pozycji dostępnych na Netflixie pojawiają się wśród wyników wyszukiwania, a część nie.
    Np. wyszukuje serial Wikingowie. Pozycja jest dostępna w blibliotece Netflixa, ale wyszukiwarka pokazuje tylko ogólne informacje o serialu (oraz dostępności np. w Filmy Google Play). Z kolei nie ma takiego problemu np. z serialem Peaky Blinders.

    Przy poszczególnych tytułach w bazie wideo Play fajnie, że przy opisach poszczególnych pozycji pojawia się ich ocena na Filmwebie. Zauważyłem jednak, że są tytuły, przy których ocena jest niedostępna.
    Ostatnio edytowane przez Mopatis ; 24-02-2019 o 16:22

  6. #16
    Hardcore Player
    Dołączył
    Apr 2014
    Skąd
    z lokalizacji
    Posty
    5,353
    Ad 14, Jerzy: W tym wątku https://forumplay.pl/showthread.php/...l=1#post498002 podałeś jakie kanały będą dostępne na TV Boxie w standardzie i za dodatkową opłatą. Ja bym powiedział że jest to oferta przeciętna jak za tą cenę, kanałów premium w tych pieniądzach nie dostanie się u innego dostawcy. Porównywałem z ofertą tv tego dostawcy o którym piszesz za 19,90 , większa ilość kanałów i dostępne kanały NTC, poza tym słabo-przeciętna.
    Co do darmowej tv online -owszem jest jeżeli ktoś lubi oglądać reklamy bo tak w praktyce oznacza za darmo. Mnie nie udało się odpalić tv z Twojego linku ponieważ strona zażyczyła sobie wyłączyć blokowanie reklam a ja nie wiem jak. Za dużo mam zainstalowanych dodatków do wycinania i nie mam na to ochoty, prędzej zrezygnuję z oglądania.
    Aa, i będzie mi zjadało ze skromnego płatnego pakietu na internet w Play, odpada


    ,

  7. #17
    Ja mam problem z kanałami z kablówki. Wyszukiwanie przeszło, ale działają tylko niektóre kanały. I np jedynka czy dwójka działa a Polsat już nie. Oczywiście mowa tylko o kanałach odkodowanych.
    Co do sugestii to koniecznie trzeba poprawić prędkość przełączania kanałów bo obecnie jest to strasznie wolne.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  8. #18
    Cytat Zamieszczone przez iphoneski Zobacz posta
    Ja mam problem z kanałami z kablówki. Wyszukiwanie przeszło, ale działają tylko niektóre kanały. I np jedynka czy dwójka działa a Polsat już nie. Oczywiście mowa tylko o kanałach odkodowanych.
    Co do sugestii to koniecznie trzeba poprawić prędkość przełączania kanałów bo obecnie jest to strasznie wolne.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Po głębszych testach zauważyłem, że u mnie jest podobnie. Jak wepne kabel bezpośrednio do tv to mam około 30 kanałów, jak do box-a to może z 15 z czego nie wszystkie działają.

    I fakt, prędkość zmiany kanałów pozostawia wiele do życzenia.


    Co do kolegi Jerzego to mam wrażenie, że udzielasz się w tym wątku tylko dlatego żeby udowodnić całemu światu jaka ta oferta jest kiepska/niedopracowana. Tak jak już wspominałem wcześniej wątek powstał, abyśmy mogli pozgłaszać jakieś błędy czy sugestie do działania samego urządzenia i/lub platformy, a nie udowadniać sobie nawzajem, że to czy tamto można mieć gdzieś lepiej albo taniej. Fakt pewnie można. Mogę sobie zainstalować aplikacje do IPTV i mieć 500 kanałów za darmo, ale być może nie tego oczekuję. Powtarzam zatem trzymajmy się tematu wątki i nie róbmy bałaganu.

  9. #19
    Hardcore Player Awatar jerzy.zach
    Dołączył
    Jul 2015
    Posty
    4,528
    Cytat Zamieszczone przez craces Zobacz posta
    Po głębszych testach zauważyłem, że u mnie jest podobnie. Jak wepne kabel bezpośrednio do tv to mam około 30 kanałów, jak do box-a to może z 15 z czego nie wszystkie działają.

    I fakt, prędkość zmiany kanałów pozostawia wiele do życzenia.


    Co do kolegi Jerzego to mam wrażenie, że udzielasz się w tym wątku tylko dlatego żeby udowodnić całemu światu jaka ta oferta jest kiepska/niedopracowana. Tak jak już wspominałem wcześniej wątek powstał, abyśmy mogli pozgłaszać jakieś błędy czy sugestie do działania samego urządzenia i/lub platformy, a nie udowadniać sobie nawzajem, że to czy tamto można mieć gdzieś lepiej albo taniej. Fakt pewnie można. Mogę sobie zainstalować aplikacje do IPTV i mieć 500 kanałów za darmo, ale być może nie tego oczekuję. Powtarzam zatem trzymajmy się tematu wątki i nie róbmy bałaganu.
    Masz rację, nawet MODERATOROWI proponowałem specjalna zakładkę o tej tv, ale na razie cisza...
    Może jak nie będzie kolejki, wezmę go do testów, by mieć więcej wiedzy, mam internet bez limitu więc można się nim pobawić?
    TYLKO dlaczego nie wysyłają je przez sklep play.
    kanały kablówki działają w określonym pasmie, a box moze mieć krótkie pasmo, więc ci nie daje wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez jerzy.zach ; 24-02-2019 o 23:57

  10. #20
    U mnie w okolicy dekoderów już nie ma, ale może u Ciebie coś jeszcze zostało. W każdym razie, powodzenia. ☺️

    Ja na szybkość przełączania kanałów nie narzekam. Być może wynika to z moich doświadczeń z Player+ boxem.
    Ostatnio edytowane przez Mopatis ; 25-02-2019 o 00:43

Strona 2 z 35 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •