Wątek: Play Now TV na TV BOX (błędy, sugestie)

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 170
  1. #131
    porażki:
    1. BRAK KANAŁÓW Z NAZIEMNIEJ
    bez nich to wogóle nie ma sensu, podobna usługa ma: wp pilot

    2. CENA
    na umowie pisze 35zł miesięcznie, kanałów naliczyłem 23
    za 40zł w kablówce mam 100 kanałów, też axn i comedy central

    3. BEZSENSOWE MENU, POKAZYWANE ZA KAŻDYM STARTEM
    po ponownym uruchomieniu powinno powrócić do poprzedniego oglądanego kanału tv
    dopiero muszę wyklikać z tego menu telewizję
    (czyli można zapomnieć by zamontować to osobom starszym)

    4. dzisiaj mnie bardzo wk... chcę oglądać TV, a tu mi każde wpisać jakiś numer
    naszukałem się, bo w zasadzie papiery były już w śmieciach, bo po co mi one
    wpisałem ten numer no i czekam i nic, patrze na komórce coś wyskoczyło potwierdziłem

    to ostatnie tam mnie zdenerwowało że chciałem odrazu odnieść do punktu
    jeszcze przed wpisaniem tego kodu, niestety była po 18tej a punkt do 17tej


    jedyna zaleta:
    można nie używać pilota android boxa
    bo pilot telewizora przełącza kanały i nawiguje po menu
    nie wiem czy tak jest z każdym tv, ja mam hyundai

  2. #132

    Dołączył
    Feb 2019
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    42
    @zlotowinfo
    Pkt. 3.
    U mnie normalnie wraca do ostatnio oglądanego programu. Trwa to ok 5 sekund. Mam aktywne szybkie uruchamianie.

    Ten kod wpisywales domyślam się że przy pierwszym uruchomieniu?

    Play Now to nie taka zwykła tv, ma choćby catch up tv, a tego nie ma w tanich kablówkach.

    Co do pilota to tez to zauważyłem, ale z tunerem satelitarnym. Powinna być opcja w menu Boxa wyłączenia czujnika IR bo fabryczny pilot jest bluetooth.

  3. #133
    Hardcore Player Awatar pakierhakierxd
    Dołączył
    Jun 2012
    Skąd
    Supraśl
    Posty
    3,156
    Dokumenty wyrzuciłes a jak będziesz chciał zdać boxa...

    Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

  4. #134
    Hardcore Player Awatar jerzy.zach
    Dołączył
    Jul 2015
    Posty
    4,011
    Cytat Zamieszczone przez zlotowinfo Zobacz posta
    porażki:
    1. BRAK KANAŁÓW Z NAZIEMNIEJ
    bez nich to wogóle nie ma sensu, podobna usługa ma: wp pilot

    2. CENA
    na umowie pisze 35zł miesięcznie, kanałów naliczyłem 23
    za 40zł w kablówce mam 100 kanałów, też axn i comedy central

    3. BEZSENSOWE MENU, POKAZYWANE ZA KAŻDYM STARTEM
    po ponownym uruchomieniu powinno powrócić do poprzedniego oglądanego kanału tv
    dopiero muszę wyklikać z tego menu telewizję
    (czyli można zapomnieć by zamontować to osobom starszym)

    4. dzisiaj mnie bardzo wk... chcę oglądać TV, a tu mi każde wpisać jakiś numer
    naszukałem się, bo w zasadzie papiery były już w śmieciach, bo po co mi one
    wpisałem ten numer no i czekam i nic, patrze na komórce coś wyskoczyło potwierdziłem

    to ostatnie tam mnie zdenerwowało że chciałem odrazu odnieść do punktu
    jeszcze przed wpisaniem tego kodu, niestety była po 18tej a punkt do 17tej


    jedyna zaleta:
    można nie używać pilota android boxa
    bo pilot telewizora przełącza kanały i nawiguje po menu
    nie wiem czy tak jest z każdym tv, ja mam hyundai
    ten twój opis chroni mnie przed wzieciem tego WYNALAZKU..

  5. #135
    Mnie tylko drażni głównie naziemna gdzie brakuje kanałów z mux 8 i co zauważyłem z mux 1 brak mi tvp regionalnej wkurwxxx tak to mnie że mam chet to rozjexxx oczekuję wszystkich kanałów od 1do 8 muxa. Jedyny dekoder który miałem pierwszy raz się z tym spotykam. Po to ma dvbt że ma wyszukać wszystkie muxy i umieścić je pod swoimi kafelkami.

  6. #136

    Dołączył
    Feb 2019
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    42
    Czyli na Box-ie z mux-8 nie masz tylko Metro, TVP Rozrywka i TVP Sport HD.

    Przy kolejnej wersji sprzętowej niech będzie głowica DVB-T2/C (ew. C2), i niech nie będzie najtańsza jaka będzie dostępna tylko te 1 dolar więcej a będzie się lepiej zachowywać.
    Prywatnie nie mam podłączonej anteny DVB-T do Boxa bo z telewizora lepiej i szybciej działa + korzystniejsze EPG.

  7. #137
    Cytat Zamieszczone przez Daniel_K Zobacz posta
    @zlotowinfo
    Pkt. 3.
    U mnie normalnie wraca do ostatnio oglądanego programu. Trwa to ok 5 sekund. Mam aktywne szybkie uruchamianie.

    Ten kod wpisywales domyślam się że przy pierwszym uruchomieniu?

    Play Now to nie taka zwykła tv, ma choćby catch up tv, a tego nie ma w tanich kablówkach.

    Co do pilota to tez to zauważyłem, ale z tunerem satelitarnym. Powinna być opcja w menu Boxa wyłączenia czujnika IR bo fabryczny pilot jest bluetooth.
    wraca ci pewnie dlatego że wyłączyłeś z pilota tego box, ja normalnie z prądu,
    bo po co ma mi ciągnąć prąd, przy wyłączeniu z pilota pobiera 4W

    "catch up tv..." tak czy siak cena nie jest adekwatna do ilości kanałów

  8. #138

    Dołączył
    Feb 2019
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    42
    Rozumiem że 4W to cały majątek w ujęciu rocznym? Jeśli już oszczędzać na energii to najpierw żarówki w domu zmienić a dopiero potem ewentualnie elektronikę z prądu wyłączać.
    Bynajmniej osoby starsze też sobie z tym Boxem poradzą (no 80% z nich).
    Ja nie mam cierpliwości wyłączać z prądu takich sprzętów tym bardziej że się będzie długo uruchamiać.
    Ostatnio edytowane przez Daniel_K ; 16-03-2019 o 12:27

  9. #139
    Hardcore Player Awatar jerzy.zach
    Dołączył
    Jul 2015
    Posty
    4,011
    Cytat Zamieszczone przez Daniel_K Zobacz posta
    Rozumiem że 4W to cały majątek w ujęciu rocznym? Jeśli już oszczędzać na energii to najpierw żarówki w domu zmienić a dopiero potem ewentualnie elektronikę z prądu wyłączać.
    Bynajmniej osoby starsze też sobie z tym Boxem poradzą (no 80% z nich).
    Ja nie mam cierpliwości wyłączać z prądu takich sprzętów tym bardziej że się będzie długo uruchamiać.
    Można rozwiązać te wyłączenia, wszystkiego automatycznie codziennie przez zegar np. ustawiam na godzinę 1 w nocy wyłącz i 6 rano włącz, na 15 minut przed ew. nagrywaniem, na tym zegarze mam : telewizor, dekoder, router, i problem z głowy, po co ma się to grzać gdy nie oglądam.
    wykorzystuje takie urządzenie: Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zegar.jpg
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	4.9 KB
ID:	7392, Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zegar2.jpg
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	6.7 KB
ID:	7393
    cena od 13 zł do ....zł
    Idealne , gdy sie uśnie, i pewne ze telewizor nie gra całą noc.
    Ostatnio edytowane przez jerzy.zach ; 16-03-2019 o 15:01

  10. #140
    Daniel_K
    żarówki dawno mam zmienione na ledowe (rachunki poniżej 100zł)
    osoby starsze są przyzwyczajone do normalnego przełączania kanałów cyframi, a nie strzałki i menu

    jerzy.zach
    używam elektronicznego, o 7:00 włącza, o 00:30 wyłącza: router, modem, bramka voip
    z tv nie chcę ograniczem a przy telewizorze nie zasnę
    jednak o tym ile oglądam tv nie pozwalam decydować urządzeniom

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •