Wątek: Czy oprogramowanie w routerze B525 pozwala...

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Hardcore Player Awatar jerzy.zach
    Dołączył
    Jul 2015
    Posty
    4,155

    Czy oprogramowanie w routerze B525 pozwala...

    Czy oprogramowanie w routerze B525 np z TM pozwala...korzystać w sieci Play..
    czy wykorzysta do odbioru każdą częstotliwość?

  2. #
    Moderator - jahu Hardcore Player Awatar jahu
    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    43,752
    Ta odpowiedź rozwiązuje mój problem!
    @jerzy.zach pytasz o oprogramowanie spoza Play na forum Play dlatego Ci nie odpowiem.
    >>> Pojawił się problem na forum? Pisz śmiało: <<<

  3. #2
    Pomoc Play Hardcore Player Awatar Play4You2
    Dołączył
    Aug 2012
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    31,885
    Witaj, model który podałeś był również w ofercie Play. Jedyną przeszkodą może być simlock, jeśli jest założony na Twoim routerze.

  4. #3
    Moderator - jahu Hardcore Player Awatar jahu
    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    43,752
    @jerzy.zach to chyba nie do Nas pytanie.

    Przenoszę do działu Hydepark
    >>> Pojawił się problem na forum? Pisz śmiało: <<<

  5. #4
    Hardcore Player
    Dołączył
    Sep 2012
    Posty
    2,011
    To zależy jaka to wersja b525 . A to jzw ie tylko operator i nie musi ujawniać tych faktów bo każdy operator może oferowac wersję przystosowaną do własnej sieci . Nawet jak nei ma simloka nie jest powiedziane że bedzie działał.

  6. #5
    Hardcore Player
    Dołączył
    Apr 2014
    Skąd
    z lokalizacji
    Posty
    5,080
    Całkowicie zgodzę sie z ujawniaczem. Kiedyś operatorzy masowo stosowali prymitywny SimLock (i kupa naciągaczy netowych zarobiła na sprzedaży niedziałających kodów), ale to już przszłość.
    Generalnie urządzenie sprzedawane w sieci operatora jest przeznaczone do sieci tego operatora i tam ma działać bez problemów (co innego kupowane np w M. Markcie). Niestety klienci są bardziej twórczy i dla przykładu:
    zaraz po zakupie jakegoś ufo-netboxa B2388-66 z sieci Play pakuja do niego sim kartę Orange i pytają dlaczego nie działa. Wątki liczą po kilka stron. Są też tacy którzy wywożą to cudo za granicę, widocznie w innych krajach jest nie embargo.

    Odpowiedź na pytanie jest prosta i zmieściłaby się na jednej stronie: Jakby kupili w Orange to by działało.
    Ostatnio edytowane przez bst01 ; 24-10-2018 o 10:24

  7. #6
    Hardcore Player Awatar jerzy.zach
    Dołączył
    Jul 2015
    Posty
    4,155
    Cytat Zamieszczone przez jahu Zobacz posta
    @jerzy.zach to chyba nie do Nas pytanie.

    Przenoszę do działu Hydepark
    A dlaczego tak myslisz, wiele osób kupuje ten modem w play, a korzysta w innej sieci...

    - - - Updated - - -

    Jak sprawdzić które pasmo w danej chwili wykorzystuje router?

  8. #7
    Moderator - jahu Hardcore Player Awatar jahu
    Dołączył
    Jun 2012
    Posty
    43,752
    Ta odpowiedź rozwiązuje mój problem!
    @jerzy.zach pytasz o oprogramowanie spoza Play na forum Play dlatego Ci nie odpowiem.
    >>> Pojawił się problem na forum? Pisz śmiało: <<<

  9. #8
    Posiadam router z TM a siedzi karta z play. Wszystko śmiga. Uważaj na routery z lombardu ponieważ TM potrafił blokować urządzenia jak ktoś nie płacił.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •