Doładuj 5PLN, to pomaga. Raczej nikt z tym nic nie zrobi, skoro od miesięcy nie zrobili porządku.
Dziwne, na pewno masz gołą formułę aktywną? Już korzystałaś z UNLIMITED?
nie korzystałam jeszcze z unlimited, wcześniej miałam 3w1 i wyłączyłam ją w ndz, w pon. dostałam smsa że pakiet został dezaktywowany i teraz jest czysta formuła play na kartę bez żadnych pakietów włączonych, do tego blokuje mi środki w kwocie 4,8 na przesył danych który być może bym chciała wykorzystać w przyszłości (kuriozum..). kontaktowałam się też z biurem obsługi klienta i nawet z ich poziomu nie da się włączyć mi unlimited więc chyba muszę czekać na jakiś odzew od działu technicznego do którego zostało skierowane moje zgłoszenie - tyle że to już trwa 2 dni, odzewu żadnego, a połączenia w formule play na kartę bez żadnego pakietu są drogie jak diabli..
@ tacjanna; sprawdź stan swojego konta kodem *101#. Jeżeli warunki są spełnione spróbuj uruchomić usługę Unlimited na 30 dni krótkim kodem bez połączenia z internetem (nie korzystając z Play24). Kod *111*407*1# z telefonu w którym masz Sim z aktywną Formułą Play na kartę (bez żadnych włączonych pakietów: 3w1, 4w1, Sms). Połączenia wychodzące muszą działać.
PS. Sprawdź stan poprzedniej formuły 3w1 kodem *111*402*3# być może system nie widzi że jest wyłączona.
Aktualnie posiadam Play na Kartę Rok Ważności Konta. Chciałbym przejść na Formułę Unlimited. Wiem, że najpierw muszę zmienić na FORMUŁĘ Play na Kartę.
Pytanie:
1. Czy środki, które mam na koncie (ok. 100 zł) nie przepadną?
2. Czy z tych środków będzie pobrana pierwsza opłata za 30 dni czy muszę najpierw zasilić np. za 5 zł aby mieć ważność połączeń wych. na 50 dni zgodnie z ofertą Formuły Unlimited?
3. Jak najprościej zautomatyzować zasilenie konta co m-c kwotą 25 zł aby mieć na cykliczne opłaty?
Pozostaną środki zgromadzone na koncie głównym.
Okres ważności konta zostanie skrócony do 14 dni.
Przepadają wszystkie środki z konta promocyjnego oznaczonego jako Pakiet złotówek w Play24 jeżeli zmiana następuje z oferty odNowa, w przeciwnym razie Pakiet złotówek pozostaje przeniesiony do nowej taryfy wraz z ich datą ważności.
Po zmianie taryfy należy doładować konto min. 5 zł.
Wykupić Pakiet możesz jedynie z konta głównego.
Kupując Pakiet Unlimited opłata za Pakiet pobierana jest cyklicznie do czasu jego dezaktywacji.
@xaviero dziękuję; Na koncie promocyjnym nic nie mam więc wszystko jasne.
Czy istnieje jakiś sposób aby co m-c zasilać konto kwota cyklicznej opłaty?
Możesz zlecić doładowanie przez swój bank (jeżeli oferuje taką funkcję) lub jeżeli posiadasz kartę MasterCard, skorzystać z opcji: https://www.play.pl/uslugi/platnosci-z-mastercard/