Wątek: LTE w Play - wyniki speed test

Strona 316 z 320 PierwszyPierwszy ... 216266306314315316317318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,151 do 3,160 z 3196
  1. #3151
    Właśnie wspominam dzieciństwo. brakuje mi tylko dźwięku brzęczącego modemu.
    http://www.speedtest.net/result/7212617383.png
    Załączone miniatury Załączone miniatury 7212617383.png  
    Ostatnio edytowane przez Manmat91 ; 09-04-2018 o 18:33

  2. #3152
    A jaki masz problem? Nic na temat taryfy, technologii, sprzętu, pasma LTE/3G, parametrów sygnału czy lokalizacji.

  3. #3153
    Hardcore Player Awatar Dorotea
    Dołączył
    Aug 2016
    Posty
    1,691
    Kilka megabajtów w dół, ale nic dziwnego o tej porze.


  4. #3154
    Hardcore Player Awatar Dorotea
    Dołączył
    Aug 2016
    Posty
    1,691
    Wystarczy otworzyć okno i jaka poprawa.



    - - - Updated - - -

    Zamykam okno i spadek.


  5. #3155
    Player
    Dołączył
    Nov 2014
    Skąd
    Wrocław, Poland
    Posty
    199
    Wrocław, agregacja dwóch pasm 1800 i 2600 MHz:



    Jeszcze z rok temu o tej porze przy tym samym zasięgu i na tych samych pasmach internet szedł około 100 Mbit/s. W dzień było 50-70 Mbit/s, a obecnie w dzień często nawet połowy z tego wyniku widocznego wyżej nie mam. Do tego doszły masakryczne pingi. Coraz gorsza katastrofa ten internet.

  6. #3156
    Bardzo niski UL to wyraźny dowód że parametry sygnału LTE są za słabe aby osiągać lepsze prędkości. koleżanka powyżej w prosty sposób pokazała jak jakość sygnału wpływa na prędkości.

  7. #3157
    Player
    Dołączył
    Nov 2014
    Skąd
    Wrocław, Poland
    Posty
    199
    G... prawda. Na identycznym zasięgu sieci (cały czas korzystam z tego internetu w tym samym miejscu już od kilku dobrych lat) przy agregacji 1800 i 2600 MHz miałem kiedyś nawet ponad 100 Mbit/s downloadu przy podobnym uploadzie. Ba, nawet teraz zdarzy się, że czasem przez chwilę, głownie późnymi wieczorami internet dobija do 70-80 Mbit/s w downloadzie, ale niestety są to tylko krótkie chwile. Więc nie pisz bzdur. Kiedyś, jak jeszcze miałem LTE z Plusa, to przy jeszcze gorszym zasięgu i na pojedynczym pasmie 1800 MHz internet potrafił działać nawet 50 Mbit/s. Więc jaki z tego morał? Sieć Play po prostu jest już maksymalnie przeciążona, a rozbudowy brak. I to jest problem.
    Ostatnio edytowane przez pawel1710 ; 16-04-2018 o 17:36

  8. #3158
    Nie masz pojęcia o LTE i wypisujesz bzdury. Po pierwsze to nie pokazałeś parametrów sygnału na LTE2600 i LTE1800 więc to ze kiedyś miałeś 100Mb/s to czysty przypadek. Niski UL to idealny dowód na kiepskie parametry sygnału. Nie wiemy przy tym czy cały czas logujesz się do tego samego BTS-a Play bo CID tez nie raczyłeś podać. Kolejna bzdura to porównanie z Plusem na LTE1800 , co ma wspólnego ten operator i prędkości sprzed kilku lat na 20MHz pasma z Play? Przeciążenie sieci objawiają się UL>DL a u ciebie takie coś nie występuje, do tego niski SINR. Więc zamiast płakać dyskutuj na merytoryczne argumenty i poprzyj swoje wywody konkretnymi danymi czyli CID BTS-a, parametry sygnału na każdym z pasm i konkretne speedtesty na nich. A we Wrocławiu sieć LTE Play od dawna jest rozbudowana i zmodernizowana. Jeśli nie satysfakcjonują cię te prędkości to popraw parametry sygnału LTE lub poszukaj w okolicy BTS-a który zapewni lepsze prędkości.

  9. #3159
    Hardcore Player
    Dołączył
    Jan 2018
    Posty
    1,823
    Cytat Zamieszczone przez pawel1710 Zobacz posta
    Wrocław, agregacja dwóch pasm 1800 i 2600 MHz:



    Jeszcze z rok temu o tej porze przy tym samym zasięgu i na tych samych pasmach internet szedł około 100 Mbit/s. W dzień było 50-70 Mbit/s, a obecnie w dzień często nawet połowy z tego wyniku widocznego wyżej nie mam. Do tego doszły masakryczne pingi. Coraz gorsza katastrofa ten internet.
    A czemu masz aż 100 mil do Wrocławia ?

  10. #3160
    Player
    Dołączył
    Nov 2014
    Skąd
    Wrocław, Poland
    Posty
    199
    Cytat Zamieszczone przez cinek1963 Zobacz posta
    Nie masz pojęcia o LTE i wypisujesz bzdury. Po pierwsze to nie pokazałeś parametrów sygnału na LTE2600 i LTE1800 więc to ze kiedyś miałeś 100Mb/s to czysty przypadek. Niski UL to idealny dowód na kiepskie parametry sygnału. Nie wiemy przy tym czy cały czas logujesz się do tego samego BTS-a Play bo CID tez nie raczyłeś podać. Kolejna bzdura to porównanie z Plusem na LTE1800 , co ma wspólnego ten operator i prędkości sprzed kilku lat na 20MHz pasma z Play? Przeciążenie sieci objawiają się UL>DL a u ciebie takie coś nie występuje, do tego niski SINR. Więc zamiast płakać dyskutuj na merytoryczne argumenty i poprzyj swoje wywody konkretnymi danymi czyli CID BTS-a, parametry sygnału na każdym z pasm i konkretne speedtesty na nich. A we Wrocławiu sieć LTE Play od dawna jest rozbudowana i zmodernizowana. Jeśli nie satysfakcjonują cię te prędkości to popraw parametry sygnału LTE lub poszukaj w okolicy BTS-a który zapewni lepsze prędkości.
    Tobie ktoś płaci za pisanie tych bzdur, że tak co drugi post bronisz tej dziadowskiej sieci? Mam ten internet od 2014 roku, router cały czas stoi w tym samym miejscu i loguje się do tego samego, najbliższego BTS-a. I dobrze wiem jak działał ten internet wcześniej, a jak działa teraz i widzę, że z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. I nie, sieć nie jest we Wrocławiu rozbudowywana. Co jakiś czas sprawdzam, czy gdzieś w okolicy nie ma jakiegoś nowego BTS-a i od tego 2014 roku nic nowego nie postawili. Jedyne co zrobili przez te kilka lat, to wprowadzili agregację pasm, to wszystko, ale to nic nie daje, bo sieć jest już totalnie przeciążona. Kiedyś na pojedynczym pasmie LTE szło lepiej niż obecnie na dwóch, a nawet trzech naraz.

    - - - Updated - - -

    Cytat Zamieszczone przez AndrzejJacek Zobacz posta
    A czemu masz aż 100 mil do Wrocławia ?
    To jeszcze nigdy mi nie pokazało dokładnej lokalizacji.
    Ostatnio edytowane przez pawel1710 ; 16-04-2018 o 21:02

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •