PDA

Zobacz pełną wersję : [zasieg] Świerk pod Otwockiem...



fiolek
20-06-2012, 09:18
Pracuje w Świerku po Otwockiem... "Prawie" Warszawa, a przez 7h z 8h pracy nie mam zasięgu w telefonie. Tragedia. Mieszkam na Starej Ochocie, niby zasięg mam, ale czasami rozmowa się "rwie" oraz notorycznie rozmówcy skarżą się, że nie mogą zrozumieć co mówię. Nie jest to wina telefonu, testowałem kilka i zawsze tak samo. (Do tego internet tylko z nadajników Play... [na korzystanie z innych trzeba mieć walizkę pieniędzy], porażka - z netem już przeniosłem się do Orange). Jak inna firma zaoferuje mi porównywalne warunki to przenoszę żonę i rodziców...

jahu
20-06-2012, 09:20
Próbowałeś przełączyć na któregoś z partnerów roamingowych Plusa lub Orange ?

fiolek
20-06-2012, 09:32
Jak to zrobić?

jahu
20-06-2012, 09:36
Wchodzisz w ustawiania telefonu, powinna być opcja sieć lub zasięg. I tam wyszukać operatorów dostępnych w Twoim miejscu. Potem wybrać ręcznie Plus lub Orange. Nie wiem jaki masz telefon więc opisałem to bardzo ogólnie.

Bolec
20-06-2012, 11:03
Ustaw automat na wybór zasięgu, przeloguje Cię na najsilniejszy. I najlepiej napisz dokładny model telefonu, to pomożemy Ci z przestawieniem.

buster
20-06-2012, 11:15
Nic nie przeloguje, będzie trzymał się playa dopóki będzie czuł chociażby jego smród.

fiolek
02-07-2012, 09:47
Jak przełączyć się na wybór zasięgu? A telefon... to Windows 6.5. Fakt po ręcznym przejściu poprawia się zasięg... ale nie chce mówić jak bardzo wygodne to jest... Jak mam kilka razy dziennie ręcznie zmieniać sieć, to wolę zmienić operatora... Poza tym jak mi się co chwila będzie logował do sieci, to mi bateria momentalnie padnie.. przecież każdego takie logowanie idzie na mocy maksymalnej 2W... wiem, że to są ms... ale jednak prąd ciągnie...

matraxo
02-07-2012, 10:10
Przecież nie musisz przed każdym połączeniem wybierać sieci. Ustawiasz ręcznie sieć z najlepszym zasięgiem i telefon tej sieci się trzyma.

fiolek
02-07-2012, 13:41
Nie siedzę cały dzień w pracy...

jahu
02-07-2012, 14:00
A w domu masz słabszy zasięg operatora który ma dobry zasięg w pracy ?

galeon
02-07-2012, 14:23
Jak pisali moi poprzednicy przełączaj się ręcznie pomiędzy operatorami: orange, play, plus. Zapewne zasięg jednej z tych sieci masz w domu i pracy.

kram
02-07-2012, 16:03
Prawdopodobnie przestawienie na Plus lub nawet Orange, a szczególnie na 2G, rozwiąże problem i w pracy i w domu.

pakierhakierxd
02-07-2012, 18:43
Minus jest taki że jak stracisz zasięg to telefon może wywalać wybierz operatora u mnie w domu tak jest i czasem nawet z gry potrafiło mnie wyrzucić,może przestaw tryb na tylko 2g to pomoże ... ,ja w domu tak ustawiam bo tu w niektórych miejscach mam -99 dbm/-105 dbm i czasem przerywa poza domem używam netu komórkowego i mam 2g/3g stale :)

mkkot
02-07-2012, 19:28
Ja mam w szkole tylko 3G play w niektórych salach, a w domu plus i ledwo play. No i przełączam ręcznie, bo co robić... spróbuję kiedyś u nich wywalczyć blokowanie logowania pod konkretny CID, żeby w domu nie przeskakiwało na play.

fiolek
03-07-2012, 09:52
Podziwiam. Dla mnie telefon ma działać, a nie ja ręcznie w każdym miejscu mam przełączać telefon, aby dało się do mnie dodzwonić. Poza tym co z netem? Mam płacić krocie przy połączaniu z Orange / Plusem?

jahu
03-07-2012, 10:59
@fiolek nie wiem jaką masz taryfę ale w najnowszych nie ma różnicy czy Play, Plus czy Orange pakiety działają po całej sieci !

fiolek
04-07-2012, 08:08
No niestety jestem sprzed tej zmiany...

galeon
04-07-2012, 08:35
Czyli jak mam rozumieć, żadna z 3 sieci do wyboru nie ma zasięgu wszędzie tam gdzie potrzebujesz?

jahu
04-07-2012, 09:10
@fiolek masz ofertę na abo czy na kartę?

fiolek
04-07-2012, 09:16
Abonament, nawet 3... i tak żadna z sieci nie działa wszędzie dobrze... przełączyłem się na 2G i to samo jest...

jahu
04-07-2012, 09:26
Zawsze możesz migrować do nowych taryf all inclusive w których internet jest z lejkiem i działa po całej sieci Play, Plus, Orange.

<