PDA

Zobacz pełną wersję : Zasięg Orange



tl111
16-11-2012, 10:31
W zasadzie nie zasięg tylko "zrzucanie" z 3G na GSM. Mam to na noki N8 z tym operatorem. Miasto - Łódź. Czy ktoś też zaobserwował tę praktykę u tego operatora ?

JullietteKai
16-11-2012, 10:37
Mam to samo na mini 2, w Chełmie.

inżynier
16-11-2012, 12:18
Ciekawe, widać w 3G maja mało zasobów. Czy to się dzieje w trybie Idle (kiedy telefon jest nieużywany) czy również podczas kiedy sesja data jest aktywna? I jeśli jest już w 2G to po uaktywnieniu sesji data (np. próbie otwarcia strony) telefon "przeskakuje" na 3G?

Krystexpol
17-11-2012, 17:05
Proponuje kupić starter z Orangutana najtańszy i przetestować czy też tak "zrzuca na ich "simie" z 3G na 2G . Ewentualnie na "sztywno" ustawić tylko 3G.

JullietteKai
18-11-2012, 11:37
Właśnie na karcie Orange nie zrzuca tak...

serio1988
26-11-2012, 15:03
Na karcie PLAY u mnie dzieje się to samo.

tl111
28-11-2012, 09:32
Następna ciekawostka z zalogowaniem do nadajnika Oranża - wczoraj rano telefon ustawiony sztywno na gsm tego operatora był wylogowany z sieci ! Nadajnik mam ok 100 m. od domu na tej samej wysokości. Miasto Łódź - Bałuty. Zlogowany na sztywno do gsm Oranżady bo pracuję na wsi, a tam trzyma nadajnik playa na szczątkowym zasięgu. Gdy próbuję zadzwonić - zasięg playowy znika.

remi89
28-11-2012, 17:30
tl111 miałem to samo. Telefon w nocy został wylogowany z sieci. każda próba ponownego logowania do Orange kończyła się komunikatem: Brak dostępu. Ale wczoraj zrobiłem zgłoszenie zobaczę co odpiszą.

<