Wątek: Modem 3G

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
  1. #1

    Dołączył
    Mar 2014
    Posty
    3
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 0 razy

    Modem 3G

    Posiadam tablet Goclover orion 100.Proszę o pomoc w wyborze modemu współpracującego z tym tabletem abym mógł skorzystać z Waszej propozycji Internet na kartę.Byłem w Waszym salonie w Słupsku i osoba pracująca w nim stwierdziła,że nie ma możliwości bezpośredniego podłączenia modemu do tabletu z Androidem 4.2 bez miejsca na kartę sim
    .Jedyna możliwośc "podobno" to router 3G i podłączenie modemu ze starteru( i to nie każdy).W internecie są sprzeczne informacje.

  2. #2
    Pomoc PLAY Hardcore Player Awatar Play4You
    Dołączył
    May 2012
    Posty
    29,123
    Dzięki!
    59
    Podziękowano 1,582 razy
    slogan - potwierdzam, że jedyna możliwość to wykorzystanie routera.
    Pomoc Play

    Play.pl
    Facebook.com/Play4You
    Tel. +48 790 500 500

  3. #3
    Player
    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    409
    Dzięki!
    4
    Podziękowano 42 razy
    Myślę, że bez większego kłopotu powinien zadziałać każdy popularny modem 3G, w rodzaju E3131. Podłączamy go przy pomocy USB, wcześniej na karcie wyłączamy żądanie kodu PIN. Dla pewności możesz to sprawdzić, może ktoś z Twoich znajomych ma taki modem.

  4. Następujący użytkownik podziękował mirekm35 za użyteczny post:

    slogan (18-03-2014)

  5. #4
    Hardcore Player
    Dołączył
    Aug 2012
    Skąd
    Radomsko
    Posty
    1,367
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 113 razy
    Dokładnie. Przeważnie tablety współpracują z modemami. czasem też współpracują z kartami sieciowymi (ustawienia "Ethernet" w Androidzie) i wtedy można podłączyć także modem typu HiLink (np. Huawei 3131 w wersji HiLink) - i wtedy jest on widziany, jako karta sieciowa i też net śmiga.

  6. Następujący użytkownik podziękował sdd za użyteczny post:

    slogan (18-03-2014)

  7. #5

    Dołączył
    Mar 2014
    Posty
    3
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 0 razy
    Dziękuję Koledzy za szybką reakcję.W dalszym ciągu nie wiem do końca czy na pewno zadziała starter z Playa internet na kartę.Sytuacja jest osobliwa ,bo ten tablet Goclover orion 100 ma osoba mająca ponad 80 lat i chcąca spróbować niewielkim kosztem sił w internecie.Nie chciałbym aby się rozczarowała trudnościami i nadmiernie uszczuplać jej budżet emerycki.Zarówno wiek ,cena,jak niepewna przyszłść powoduje optymalny w danym momencie internet na kartę.Bo jeśli nie da sobie rady to po co kupować router,topić dodatkowe pieniądze,a tak na swoje potrzeby 2 GB na start wystarczą,bez zobowiązan czasowych o które trudno w tym wieku prognozować.

    - - - Updated - - -

    Cytat Zamieszczone przez Play4You Zobacz posta
    slogan - potwierdzam, że jedyna możliwość to wykorzystanie routera.
    Nie wysilacie się,mam na myśli serwis Playa.Czy wynika to z braku kompetencji,czy lenistwa!

  8. #6
    Player
    Dołączył
    Mar 2013
    Posty
    409
    Dzięki!
    4
    Podziękowano 42 razy
    Były kiedyś (nie wiem czy jeszcze są) takie zestawy Play Online na Kartę za ok. 100 zł, w takim zestawie był właśnie modem Huawei E3131 i karta SIM a na niej 1 GB na start.

  9. #7
    Autoryzowany Doradca Biznesowy Hardcore Player
    Dołączył
    Jun 2012
    Skąd
    Kołobrzeg
    Posty
    1,614
    Dzięki!
    13
    Podziękowano 83 razy
    Dalej są, ostatnio widziałem za 109 zł w jednym z salonów.
    Doradca Biznesowy Kołobrzeg 793 830 479

  10. #8
    Hardcore Player
    Dołączył
    Aug 2012
    Skąd
    Radomsko
    Posty
    1,367
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 113 razy
    Jeszcze też jest opcja udostępnienia wifi przez telefon - no ale do tego trzeba mieć przynajmniej jakiś produkt smartfonopodobny

  11. #9

    Dołączył
    Mar 2014
    Posty
    3
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 0 razy
    Cytat Zamieszczone przez JanuszW Zobacz posta
    Dalej są, ostatnio widziałem za 109 zł w jednym z salonów.
    Wiem koledzy,że są.Problem jest czy będą działać z tabletem goclover orion 100.

  12. #10
    Hardcore Player
    Dołączył
    Aug 2012
    Posty
    1,392
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 74 razy

    Modem 3G

    A to juz musisz sprawdzić. Albo zapytać producenta.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •