PDA

Zobacz pełną wersję : Usługa "Ktoś dzwonił"



janek
06-08-2012, 15:43
Witam,
czy ktokolwiek tutaj umiałby dokładnie wyjaśnić, jak to jest z informacją o tym, że ktoś próbował się do nas dodzwonić gdy mieliśmy wyłączony telefon lub byliśmy poza zasięgiem?
Nie dochodzą mi takowe informacje/ smsy i jest to trochę problematyczne, a w biurze obsługi Play dostałem informację, że działanie tej funkcji zależy nie od operatora, ale od telefonu komórkowego. W przypadku poprzedniego operatora - Orange, dostawałem takie powiadomienia na dokładnie ten sam telefon, dlatego myślę, że telefon nie ma tu nic do rzeczy. U wielu znajomych nawet na wiekowych telefon usługa działa bez problemu. Czy może to być wina tego, że przeniosłem numer z Orange do Play i z tego powodu mogą tu występować jakieś problemy? W jaki sposób mam to rozwiązać, bo kontaktowanie się z producentem telefonu w takiej sprawie, gdy innym na tych samych telefonach usługa działa, wydaje mi się co najmniej śmieszne...

jahu
06-08-2012, 17:35
A czy telefon jest zakupiony a Orange ?

vhf
08-08-2012, 09:44
Tak, telefon nie ma nic do rzeczy, a OK Play udziela błędnych informacji. Nawet najstarszy aparat obsłuży SMS klasy 0 (flash SMS).

jahu
08-08-2012, 10:06
Może i nie ma nic do rzeczy ale konfiguracja w telefonie już tak.

FioletowyBOY
08-08-2012, 23:38
W jaki sposób mam to rozwiązać,

zrób zgł. na play24, napisz dokładnie o co chodzi i oni Ci na pewno pomogą. Ewent. podeślij zgł. play4u

vhf
09-08-2012, 10:44
Może i nie ma nic do rzeczy ale konfiguracja w telefonie już tak.
Wystarczy wysłać kod, np. *101# - informacja zwrotna to SMS Flash. Jeśli go odbierze, to konfiguracja jest prawidłowa (zresztą nie wyobrażam sobie, by mógł nie odebrać).

FioletowyBOY
09-08-2012, 13:05
a więc zrób tak jak Ci mówię :)

serio1988
06-12-2012, 14:13
Numery przenoszone z orange maja problemy z konfiguracjami niektorych usług w play:) Nie wiadomo dlaczego. Konsultanci nieraz nie mają pojęcia oco chodzi:)

Master
06-12-2012, 20:15
Po przeniesieniu numeru i włożeniu nowej,playowej karty sim powinno się zrobić w telefonie Powrót do Ustawień Fabrycznych.Miałem, dla przykładu, problem z zalogowaniem się do sklepu Google, zalogowaniem się do Gmaila...

<