PDA

Zobacz pełną wersję : przeniesienie nr czas realizacji



wilek55
06-06-2013, 17:38
Witam wczoraj przeniosłem zarejestrowany nr z heyah do play. Jestem ciekaw ile to może potrwać? A gdy sprawdzam status na status.przejdzdoplay.pl wyskakuje, "Błąd!Nie znaleziono sprawy dla podanych parametrów. Sprawdź poprawność danych z tymi, które podałeś na wniosku o przeniesienie numeru do Play." (chociaż się wszystko z danych zgadza), żadnego sms póki co nie dostałem czy możliwe, że jeszcze nie wskoczyło moje zgłoszenie do systemu? Czekam na odpowiedź jakąkolwiek :)

jahu
06-06-2013, 17:44
Przenoszę do pomocy play.

Play4You
06-06-2013, 17:48
Na karte przenosisz, czy abonament?

wilek55
06-06-2013, 17:58
Z karty na kartę

Play4You
06-06-2013, 18:05
Prawdopodobnie sprawa się nie zaczytała, ale zadzwoń proszę do Obsługi Klienta i potwierdz status migracji.

wilek55
06-06-2013, 18:13
drogą mailową również można? liczy się tutaj nr sprawy czyż nie?

Play4You
06-06-2013, 18:18
Można. W wadomości podaj swoje dane (Imię, Nazwisko, PESEL), oczywiście numer przenoszony i jeżeli Pamiętasz numer sprawy. W sytuacji gdy ustalałeś z konsultantem przy składaniu wniosku hasło abonenckie to również warto je zamieścić.

wilek55
06-06-2013, 18:23
wszystko mam na pliku ,dzięki wielkie zaraz się za to zabiorę i będę cierpliwie czekał na dalszy tok wydarzeń ;)

Play4You
06-06-2013, 18:30
Jak dostaniesz @ zwrotnego z numerem zgłoszenia to podeślij tutaj. Postaram się je wtedy przyśpieszyć.

wilek55
06-06-2013, 20:20
nr zgłoszenia: 60675406

Play4You
06-06-2013, 20:33
Przekazane do realizacji.

wilek55
07-06-2013, 08:02
Wszystko zdaje się przebiegło jak należy, tylko jeszcze jedno pytanie po włożeniu karty sim zasięg zmienia się co 5 minut z początkowego Play (Plus) po chwili zmienia się na Play (Orange) czy to ma jakiś większy wpływ na funkcjonowanie ?

Play4You
07-06-2013, 08:08
Automatyczny wybór sieci ma poprawić właśnie korzystanie z usługi, umożliwia to roaming krajowy. To, że jest przełączany zasięg oznacza, że karta szuka najlepszego zasięgu.

wilek55
07-06-2013, 08:15
On jest właśnie ustawiony na automatyczny, a i tak dalej zmienia. Jednak działa? Działa :D dzięki wielkie za pomoc :)

Play4You
07-06-2013, 08:22
Nie ma sprawy, pozdrawiam!
Wątek zamykam.

<