PDA

Zobacz pełną wersję : Brak odbierania/wysylania MMS - zgloszenie nr 58269187



Łukasz Kąkiel
13-04-2013, 18:30
Witam,
Jesli mozna to niech ktos zapozna sie ze zgloszenien nr 58269187. :)
Chodzi mi o niedzialajace MMS nie moge wysylac ani odbierac! Czytalem na forum ze musze miec wlaczony przesyl danych i jest wlaczony tak samo jak i dane w roamingu :) Co do internetu to mnie ktos robi w bambuko - Albo konsultant albo ludzie na forum ;) Koles mowil ze musze miec wlaczony internet zeby odebrac/wyslac MMS a na forum jest napisane ze nie musze. Wyslal mi ponownie konfiguracje, zapisalem po chwili sprawdzilem saldo i co? mam 1.38zl poza abonamentem naliczone! Wylaczylem ten internet zmieniajac nazwe APN bo nie wiem ile kasy by mi zostalo naliczone. Jesli jest ktos w stanie mi pomoc to prosze o pomoc :)

Play4You2
13-04-2013, 19:03
Zgłoszenie ponaglone, spewnością sprawa przyśpieszy. Jeżeli chodzi o wysyłanie MMSów to wymagana jest włączona transmisja danych w telefonie. Opłaty poza abonamentem, mogły naliczyć się dlatego że w telefonie być może są włączone aplikacje i pobrana została aktualizacja.

Łukasz Kąkiel
13-04-2013, 19:05
Jeżeli chodzi o wysyłanie MMSów to wymagana jest włączona transmisja danych w telefonie.
Jest ona wlaczona, tak jak i dane w roamingu :) Nie wiem w czym tkwi problem... Recznie tez probowalem ustawic i nic nie pomaga, chyba ze zle ustawiam, mozna prosic o podanie danych dla SE WT19i? :)

Play4You2
13-04-2013, 19:11
Jaki to model telefonu? Jeżeli to android http://www.play.pl/uslugi/transmisja-danych/

Łukasz Kąkiel
13-04-2013, 19:13
SE WT19i...
Ustawienia identyczne tak jak w opisie.

tylko to...
"Pamiętaj, żeby ustawić w telefonie automatyczne odbieranie mmsów podczas gdy przebywasz w roamingu. W przeciwnym przypadku nie będziesz mógł odbierać wiadomości mms kiedy będziesz korzystał z roamingu krajowego."
A jak to sie wlacza? moze tego nie mam aktywnego...

Play4You2
13-04-2013, 19:19
zaznaczone musisz mieć "transmisja danych" oraz użyj "danych pakietowych w roamingu" automatyczne to w edycji APN:internet musisz mieć zaznaczone automatyczne odbieranie

Łukasz Kąkiel
13-04-2013, 19:25
zaznaczone musisz mieć "transmisja danych" oraz użyj "danych pakietowych w roamingu"
OK, tak mam zaznaczone...


automatyczne to w edycji APN:internet musisz mieć zaznaczone automatyczne odbieranie
Nie moge tego znalezc...
Wchodze w punkty dostepowe >APN INTERNET > i tutaj nic takiego nie mam :/ Nazwa, APN, Proxy, Port, Nazwa uzytkownika, Haslo, Serwer, MMSC, Proxy dla MMS, MCC, MNC, Typ uwierzytelnienia, Typ APN, Nosnik.

Play4You2
13-04-2013, 19:33
Nie podświetlone tzn brak możliwości do edycji musi być "ptasze" w obu APN:internet i APN:mms na samym dole Włącz/wyłącz APN APN jest włączony to musi być automatycznie zaznaczone. Masz dwa APN?
APN Internet
APN MMS

Łukasz Kąkiel
13-04-2013, 19:42
Tak jak wejde to mam dwa APN internet i mms. W obu sa zaznaczone pola wlacz wylacz APN- jest ptaszek...

Play4You2
13-04-2013, 19:44
z internetu możesz korzystac w telefonie? Przeglądać strony itp.?

galrauch
13-04-2013, 22:53
Sprawdź w ustawieniach wiadomości. Wejdź w aplikację do wysyłania sms/MMS następnie w ustawienia. Ja tam mam opcję automatyczne odbieranie MMS w roamingu. (Android 4.2.2)

Łukasz Kąkiel
14-04-2013, 10:21
z internetu możesz korzystac w telefonie? Przeglądać strony itp.?
Tak, za pomoca wi-fi moge normalnie...W inny sposob nie probowalem poniewaz nie mam zadnego pakietu internetowego :)


Sprawdź w ustawieniach wiadomości. Wejdź w aplikację do wysyłania sms/MMS następnie w ustawienia. Ja tam mam opcję automatyczne odbieranie MMS w roamingu. (Android 4.2.2)
Program do SMS/MMS Go SMS Pro, Wszedlem w ustawienia MMS ale tam nic takiego nie ma, ustawilem recznie konfiguracje APN i dalej to samo :/ nie dziala... Jesli chodzi o systemowy menadzer Wiadomosci to nie moge takiej opcji znalezc - Android 4.0.4

krzyziu
14-04-2013, 10:24
ustawilem recznie konfiguracje APN i dalej to samo :/
Wklej proszę to co wpisałeś w apn internet ?

Łukasz Kąkiel
14-04-2013, 10:32
Nazwa: INTERNET
APN: int
Proxy: nie ustawiono
Port: nie ustawiono
Nazwa Uzytkownika: nie ustawiono
Haslo: nie ustawiono
Serwer: nie ustawiono
MMSC: nie ustawiono
Proxy dla MMS: nie ustawiono
MCC: 260
MNC: 06
Typ uwierzytelniania: brak
Typ APN: default,supl
Protokol APN: IPv4
Wlacz/Wylacz APN: ptaszek zaznaczony
Nosnik: nie okreslono

krzyziu
14-04-2013, 10:34
APN: internet
jeśli nie pomoże usuń z Typ APN ",supl".

Łukasz Kąkiel
14-04-2013, 10:36
jak dam w APN zamiast int internet to bedzie mi sie laczyl z internetem i kasa bedzie naliczana poza abonamentem a tego niechce.

krzyziu
14-04-2013, 10:43
apn: internet i zostaw pusty typ apn, pamiętam że w jakimś modelu mi tak działało i nie łączyło się z netem.

Łukasz Kąkiel
14-04-2013, 10:54
Nic to nie dalo, dalej laczy sie z internetem!

xaviero
14-04-2013, 11:10
Notatka moderatora Xaviero:


Szanowni Użytkownicy
Czy możecie starać się nie używać opcji cytowania, za każdym razem jak odpowiadacie na post poprzednika. Przecież w życiu codziennym też nie powtarzamy wszystkich słów naszego rozmówcy.

Łukasz Kąkiel
14-04-2013, 11:20
OK, staram sie tylko jasno odpowiedziec na posty tymi cytatami... :)

xaviero
14-04-2013, 12:33
//Ot, zupełnie niepotrzebnie, jeżeli odnisisz się do wypowiedzi która jest bezpośrednio nad Tobą.

Łukasz Kąkiel
14-04-2013, 12:36
Ok, wybacz... Wrocmy do tematu ;) Czekam na kolejne propozycje pomocy ;)

Problem zostal rozwiazany... Wystarczylo wylaczyc przesyl danych w telefonie i w APN INTERNET zmienic APN z int na internet. Tak mi kazali zrobic ludzie z forum androida ;) Nie wiem tylko dlaczego konsultant kazal mi sie laczyc z internetem jak jest wszystko ok bez polaczenia... Dzieki za pomoc, pozdrawiam

jahu
15-04-2013, 13:04
W takim razie wątek zamykam. W przypadku chęci dodania czegoś do wątku proszę o PW.

<